Visitem Springbrook, un parc Nacional australià

Springbrook és el parc nacional que tenim més aprop de Brisbane i és realment gegantí. No el pots veure tot a la perfecció si no fas nit en ell uns quants dies, pero diuen que repetir és part de l’aventura.

Primer de tot, acabem de llegir que aquest Parc Nacional, Springbrook, és patrimoni de la humanitat des del 1994. De veritat, que perduts estem!

Aquest parc està situat a una hora i mitja en cotxe des de casa nostra. Osigui que toca matinar ja que aquí el Sol s’amaga més ràpid que a Catalunya. Ens preparem i enrutem camí la primera parada dins del Parc, El Natural Bridge.

Benvinguts a Jurassic Park, perdó, Springbrook

Aquesta formació és com el nom indica… el pont natural. Aparquem el cotxe a la zona habilitada i una cosa curiosa i que agradaria al meu pare, no s’ha de caminar molt per observar el que publiciten pel camí. És una caminada d’uns 30 minuts depenen del ritme de cadascú i observes el Natural Bridge des del cap d’amunt fins arribar just a l’interior i veure la cascada que passa entremig (depenen de la temporada no hi ha tanta aigua).

Després d’acabar i menjar el meu plat preferit (pa amb un avocat just obert al moment), encarem cap a l’espectacle més gran que hi ha dins del Parc, les CASCADES, Purling Brook Falls!

Al igual que el Natural Bridge, aquestes cascades tenen dues opcions, com dic jo, la dels vagos i la dels que els hi agrada visitar la natura. Pots contemplar la cascada des del punt més alt, amb un mirador habilitat, o seguir el camí durant uns 40 minuts de baixada dins del bosc tropical i arribar just als peus de la cascada, la qual cosa recomano (Carles), sense cap mena de dubte.

La sensació de tenir una cascada gegantina davant teu i notar l’aigua caure al teu davant és indescriptible.

La pujada és una mica més dura ja que són moltes escales i pujades pero amb la sombra que hi ha tot passa més ràpid, i més si tens el dinar just al cotxe..

Si t’agrada la natura i gaudeixes dels parcs a Catalunya, si vens a Austràlia no pots deixar-ho, és com viure dins d’Avatar.

Aquest parc té moltes més cascades, miradors i espais per visitar i conecta directament amb el següent Parc Nacional Lamigton, el qual també em visitat i us explicarem que hi ha en breus.

El primer cop vam anar-hi l’Eva i jo i vam aprofitar tot el dia dins del parc, on vam veure arbres gegantins que segons han estudiat són els àvis, dels àvis dels àvis dels arbres més antics del món, els quals estàven en el Continent que va separar-se i formar el món com el tenim avui en dia.

En canvi, la segona vegada (tinc una adicció als Parcs Nacionals i les waterfalls), vam anar-hi amb en Frederic i en Jordi i vam anar per feina dins del Parc i vam acabar a Byron Bay, el poble més hippie del món i en el qual hi resideix la famosa Elsa Pataky i l’actor de Thor (fans de Marvel).

Opinió dels Parcs Naturals a Austràlia

Sincerament no m’imaginava quedar captivat per un Parc Natural fora de Catalunya ja que són molt impressionants. Pero de moment, els d’Austràlia són el mateix pero en gegant. Arbres que no pots deixar d’aixecar el cap per veure el final, plantes apostoflants, animals per tot arreu (si tens sort), cascades que semblen de cinema, paisatges que no diries mai que ets a la Terra o si la Terra era d’aquesta manera fa anys, era al·lucinant.

Ara toca seguir descobrint els voltants de Brisbane pero tenim l’espina d’anar a Califòrnia ja que i tenim els tiets, cosinets i ara el germà del Carles,  i visitar San Fransisco, Palo Alto, Apple, Yosemite Park i… Death Valley + Las Vegas…!

Qui sap.. Ara toca que la Lluna millori!

 

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *