La primera calçotada australiana!

Si, hem fet una calçotada a Austràlia i si, ha estat un èxit. Aquí us detallarem una mica tal com hem aconseguit els calçots i com ha anat el dia. Ha estat com tornar a casa.

Si, ho sé, ja farà unes dues setmanes o tres que vam trobar-nos els catalans residents a Queensland (Brisbane i Gold Coast) i vam gaudir de la primera calçotada popular a Austràlia. Us ho puc dir, tothom recordava aquells moments viscuts a casa. Amb la familia, amb els amics, amb companys de feina… gaudint de la millor calçotada.

La calçotada australiana a Brisbane

En Marc, un resident a Queensland, va cultivar calçots i va oferir casa seva per fer la trobada. Entre tots ens vam organitzar (vaig fer la salsa per primera vegada amb la recepta de la meva àvia vallenca) i vam encarar el dia amb molta il·lusió.

Amb en Frederic i la Lluna vam encarar carretera i manta durant dues hores fins a la casa de la familia d’en Marc. L’Eva estava gaudint del seu últim dia de vacances a WhiteSundays, la qual va arribar com un tomàquet!!

Un cop a la casa, vam esperar a la colla catalana i vam procedir a treure els calçots de l’hort d’en Marc. Segons diem els de Valls, el millor és collir-los i fer-los i així vam fer.

Com hi havia risc d’incendi vam haver d’improvitzar a la barbacoa pero va ser molt màgic. Qui et diu que aniras a Austràlia i tindras l’oportunitat de menjar calçots, llangonisses, salsa de calçot i conversar amb gent que té aventures molt màgiques i que només et fan venir més ganes d’aventurar-te?

Un cop fets els calçots, la salsa preparada i tothom amb angoixa de saber com estaran, vam atracar els paquets calentons.

Tothom va gaudir del moment. De recordar els amics, les calçotades familiars, els bons que estaven els calçots i quan seria la propera calçotada!!

En Xavi que viu a la Gold Coast va deborar la salsa, un detall per a mi i tothom va dir que era molt bona! gràcies!!

Vam acabar fent unes llangonisses i botifarres a la barbacoa amb bones IPA australianes i fent petar la xerrada amb molta il·lusió ja que l’endemà era 1 d’Octubre i Catalunya votava per ser Independent. Si, tothom estava d’acord, seria un SI gegantí.

Només podem donar les gràcies a la familia d’en Marc i per deixar gaudir-nos d’aquest dia junts. Va ser molt bonic i ja volem repetir-ho. Aquí us deixem les fotografies del dia i esperem que en breus us ensenyem la castanyada o el Halloween australià.

Una abraçada from Austràlia, i si, la Lluna evoluciona bé!

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *